Benvinguda del President

III CONGRÉS PROTESTANT DE CATALUNYA

Temple de l'Església Evangèlica Unida de Terrassa

Temple de l'Església Evangèlica Unida de Terrassa

Per al proper mes de desembre tindrem, amb l’ajut de Déu, el III Congrés Protestant de Catalunya. Han passat ja deu anys des del II Congrés i és oportú que ens tornem a trobar per conèixer-nos millor i tenir una visió extensa del nostre treball vers el poble on vivim

Tal com diu el lema que es proposa, “Escoltant-nos els uns als altres”, ens cal que junts sapiguem escoltar el que tots plegats tenim en comú i saber-nos-ho transmetre. A voltes ens costa deixar que l’altre, el nostre germà en Crist, s’expliqui i ens comuniqui el seu punt de vista sobre tots els afers de la vida en general i de l’església en particular.

Per tot plegat és molt important que ens puguem tornar a trobar i junts veure com hem d’arribar al nostre poble de Catalunya amb el missatge de l’Evangeli que, a fi de comptes, és el més important de tot.

És bo plantejar-nos on som, què és el que fem cada u en la seva pròpia congregació i cap a on volem anar. Tots sabem que la unió és la que fa la força. Ja ho diu d’Escriptura: “Un fil trenat no es trenca fàcilment” (Ecl 4,12). Sempre serà més fàcil el nostre testimoniatge sentint-nos un poble unit, que té una veu i que sap els problemes del temps actual i els comparteix

El món que ens envolta és cada dia més complicat i difícil, i l’enemic procura atacar per totes bandes. Un bloc, una veu, un treball conjunt davant les preocupacions socials i espirituals del nostre temps. Davant d’un país i d’un poble que té moltes preocupacions és imperiós complir el nostre deure de cristians.

Mai no ens podem cansar de treballar a fi que el nostre testimoniatge evangèlic sigui constant i eficient. Pensem ja des d’ara en reservar el temps proposat per aquest III Congrés i fem que sigui una realitat el fet de saber-nos escoltar i treballar plegats.

L’ajut del Senyor el tenim assegurat. Endavant, doncs, amb valentia i fins a compartir els nostres sentiments i desitjos.

Benjamí Planes

President del III Congrés Protestant de Catalunya